tiistaina, elokuuta 28, 2012

Uutuuksia ja iloja

Mun elämässä ei näköjään muuta tapahdukaan kun asioita, joita tarviis täällä kertoilla ja päivitellä :D. Oon miettiny että pitäiskö jopa laittaa jonkunsortin kysymyspostaus pystyyn kun noita lukijoita ihmeellistä kyllä on päivittäin runsaastikin! Kukaan ei vaan ikinä kommentoi mitään, joten tuntuu ettei mun juttuja kukaan lue, eipä täällä nykyään mitään luettavaa oikein olekaan!

Ois kiva tietä, että mitä te haluaisitte tietää, jotka tätä luette? Mikä askarruttaa, mikä asia on jääny vähän varjoon tai hämäräksi? Varmaan monikin :D. Mitä haluatte lukea täältä, mitä haluatte että kirjotan? Mistä kerron, auttakaa! Saa heitellä kaikkee mitä on ikinä halunnut tietää :D.

Mutta niin, alunperin halusin tulla kirjottamaan muutamasta piristävästä asiasta sekä suuresta muutoksesta. Alotin nimittäin tossa graafiseksi suunnittelijaksi opiskelun, mutta eilen vaan kahden viikon jälkeen erosin koulusta. Syynä lähinnä se, että oikeasti suurin osa kursseista oli sellaisia, jotka olen jo suorittanut edellisessä koulussa ja mitä koitin opettajien kanssa tässä uudessa koulussa asiasta jutella, niin sain hyvin kuvan etteivät he ole kovin innostuneita hyväksilukemaan kursseja tai edes tekemään mitään näyttöjä että osaa, vaan tunnilla olisi hyvä istua ja melkeen ainoa syy jonka tähän sain, oli että "kun meillä on täällä nämä applen-koneet niin onhan näillä työskentely niin erilaista." Niin joo, ohan se photari ihan eri ohjelma kun sen iskee mäkkiin, totta. Lisäksi varsinkin yksi opettaja puhui ristiin lähes koko ajan, opetti termejä väärin ja tuntui muutenkin olevan hieman hukassa. Koulussa myös luotiin jotenkin sellaista kuvaa, että kyllä media-alalla töitä riittää tottakai ja opiskelu oli kauheeta paapomista. Siellä ihan tosissaan voivoteltiin että kolmen ohjelman hallitseminen kahdessa vuodessa on hankala homma, mutta kyllä siitä selvitään! Ei tommosella opetuksella noista yhestäkään valmistu mitään media-alan työläistä, ehkä jotain taiteilijoita, muttei kyllä työtä tekeviä ihmisiä. Media-alalla todellakaan ei saa noin vaan töitä, ihmisiä koulutetaan enemmän kun tarvetta on ja jos hallitset vain sen kolme ohjelmaa ja nekin on ollu vaikeeta tankata siinä kahdessa vuodessa, niin miten sitten itsenäisesti koko ajan pidät ittees ajantasalla nopeessa kehityksessä ja samalla opiskelet niitä ohjelmia lisää, mitä koulussa ei opetettu JA samalla teet töitä täyspäiväsesti. Ei ois mun mielenterveys kestäny matkustaa pitkään vantaalle joka päivä ja sitten turhautua siellä kuoliaaksi ja välillä vähän kivasti piirrellä ja maalata. Toi piirtämis ja maalaamisjuttu oiskin ollu kivaa osaa tosta koulusta ja haasteellista, koska sitä en osaa, mutta en mä jaksa tuolla turhautuneena norkoo kahta vuotta siks että on ihan kiva kuviskerho. Sitäpaitsi haluaisin olla floristi mieluummin :D.

Mutta saa nähä mihin elämä seuraavaksi heittää. Oma suunnitelma olisi löytää joku oppisopimuspaikka, koska selkeesti noi koulut ei ihan oo mun juttu :D. Media-ala on vaan niin vaikee ala opettaa ja pysyä mukana samalla kehityksessä ja noi floristijutut onkin sitten ihan koulunakouluna tarjolla vain jossain hevonkuusessa, eli oppisopimuskoulutus molempien suhteen ois varmasti paras vaihtoehto. Jos taas löydän jonkun kivan työn ennen oppisopimusta niin teen sitten sitä. Haluisin vaan löytää jonkun paikan jossa viihdyn edes vähän!

Mutta sitten ne mun iloisuudet. Ensinnäkin eilinen kauppareissu. Ostin ihanasti tuoksuvaa kauraleipää, parhaiten tuoksuvaa basilikaa, ihanan mehukkaita ja makeita tomaatteja, mozzarellaa, riisivanukasta ja appelsiinimehua. Kori näytti niin kivalta kun mukana ei ollut mitään ns. turhaa ja kaikki oli niin värikästä! Iltapalaksi söinkin sitten tomaattimozzarellabasilikaleipiä ja riisivanukasta jälkiruoaksi sydän.

Oon siis eläny siinä uskossa, että on olemassa vain se oikea riisifrutti, sekä pirkan vastaava. Googlettelin xtran ja rainbown samankaltaisia, koska nykyinen lähikauppa on s-market, mutten löytäny joten oletin ettei niitä ole olemassa. Onneksi sitten eilen oikeasti katoin tarkasti ja löysin rainbown versiot! Namnamnam, en varmaan enää muuta syökään :D.

Oon alkanu taas pitää kiloklubia, koska huomasin taas joskus et mun syömiset on alkanu tippumaan. Jos en ajattele, syön ehkä puolet kalorimäärästä mitä pitäis ja oon ihan tyytyväinen eikä kerkii ees nälkä tulla koko päivänä, joka on musta vähän huolestuttavaa. Ja kiloklubi näytti samaa, liian vähän kaloreita ja liian vähän monipuolisuutta, vaikka luulin syöväni suht hyvin, koska en oikein koskaan syö mitään herkkuja. Koitan lähteä tästä uuteen nousuun ja eilen iloitsinkin jo kaupassa, että pitäs ruveta varmaan joka kerta kun menee kappaan, ostaa ainakin kolme tuotetta vihannes/hedelmäosastolta ja kaikki eri värisiä. Silleen tulis pakostakin syötä ainakin tota vihreetä puolta vähän paremmin ja monipuolisemmin. Mä kyllä siis rakastan vihanneksia ja hedelmiä ja mieluusti söisin tyyliin pelkkiä niitä, mut jotenkin oon kesän aikana vajonnu siihen et syön vaan jotain yksinkertasta pastaa ja jätän salaatin kokonaan pois. Ennen kesää tilanne oli vielä se, että söin lähinnä pelkästeen ruokasia salaatteja, eli kelkkaa ois käännettävä! Ainiin, ostin myös eilen nektariineja, toivottavasti ne on hyviä.

Tänään aion hakea töitä, tiedustella opintotuen perumisesta kelalta ja varmaan nähä wallua, joka tulee kattomaan meiän uutta kämppää.

Raha-asiat ahistaa, koska todellisuudessa mulla ei ole tarpeeksi rahaa maksaa vuokraa ja laskuja tältä kuulta ja vielä syödäkin, mutta tuntuu vaan että sossulle mennään vasta kun on oikeesti ongelmia. Tai no, onhan se varmaan jo ongelma ettei voi syödä. Ehkä on vaan pakko mennä.

Alhaalla tän päivän ehdottomasti ihanin kuva, pelastusnorsu!


1 kommentti:

  1. Ahh basilika tuoksuu nii hyvältä, ite oon töissä kaupassa ja aina siin kassalla olessa se basilika tuoksuu nii hyvältä :DD Tekis mieli ite ostaa se vaa tuoksukukaks tänne..

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...