sunnuntaina, joulukuuta 29, 2013

Matkakuume

Ennen halusin aina vaan Kreikkaan ja sinne aina suuntasinkin, mutta vahingossa tuli vietettyä kaksi päivää Prahassa, pari tuntia Lontoossa ja pari viikkoa Portugalissa ihan tarkotuksella ja tuli siinä sitten innostuttua näkemään vähän muutakin kun Kreikkaa. Kaukomaatkin kiinnostaa, mutta pelkään lentämistä ja nykyään jopa kolmen tunnin lennot tuntuu ihan hirveen pitkiltä, joten en tiiä miten multa onnistuis yli kymmenen tunnin lennot :D. Ehkä joskus pääsee kokeilemaan! Löysin kyllä Japaniin aika halvat menopaluut alkukesälle... Japanista oon haaveillu niin ikuisuuden, että ehkä joskus sinnekin saan sitten lähdettyä ja kerättyä tarpeeksi rahaa!
Euroopassa on niin helppo matkustaa ja EU-maat on kivoja euroineen, joten pelkästeen täällä on varmasti katottavaa koko elämäksi! Meillä on nyt vaan vähän ongelmaa, että minne suunnataan seuraavaksi. Ville haluaisi vaan Korfulle ja Ammus-nimiseen ravintolaan ja sitten myös Portugaliin. Mua kiinnostais Kreikan Joonianmeren saaret, sekä tietysti myös ihana Portugali, mutta näiden oheen on tullut koviksi kilpailijoiksi myös Kroatia, sekä Italia. Prahaan huvittaisi myös lähteä uudelleen.

Miten sitä osaa päättää, lähteekö Japaniin, jonne on aina halunnut, mutta jonne pitäisi kerätä huomattavasti enemmän rahaa kuin Euroopanreissua varten, vaiko reppureissulle pitkin Joonian merta? Vaiko Kroatiaan ja sieltä laivalla Italiaan? Ite oon ilonen varmaan ihan missä vaan, joten ehkä mahdolliset matkakumppanit saa sitten päättää :D. Nyt kuitenkin pystyis jo ostelee lentoja esim ja lyömään asioita lukkoon. Toisaalta ite tykkään eniten semmosesta suhteellisen extempore-matkailusta, mutta sillon ei voi ikinä tietää minne pääsee ja millon ja mihin hintaan.

Eniten kaipaan lämpöä, aurinkoa, vehreetä luontoa, maukasta ruokakulttuuria, vettä meren, järven tai jokien muodossa, kuitenkin silleen että voi uida ja mieluusti myös halvempaa hintatasoa kun täällä sekä siisteys kierrätyksen muodossa on kans hyvä asia. Jos kierrätyskulttuuri näkyy myös kirppareina ja muina second hand shoppeina niin kiinnostaa! Virkeä sushikulttuuri on myös plussaa :D. Lisäksi viihdyn myös vanhoissa ja viehättävissä kaupungeissa. Miinusta tulee siitä, jos eläimiä kohdellaan huonosti tai jos kulkuelukoita on kauheesti. Jos joku keksii näihin sopivia matkakohteita niin saa ehdottaa niin saan listaani vaan lisää maita ja kaupunkeja joissa käydä :D.

2 kommenttia:

 1. Kaakkois-Aasia? Thaimaa, Laos, Kambotza, Vietnam, Malesia.. Noissa riittäisi koluttavaa :)

  Japani on kiva paikka, mutta onhan se aika hintava. Sinne ei oikein minibudjetilla viitti lähteä, kun ei saa mistään oikein mitään irti sitten. :( Muita Aasian maita voikin sitten koluta jo melko pienellä budjetilla, esim. Intia ja Nepal ja tietysti Kaakkois-Aasiaa unohtamatta :) Jos lentäminen pelottaa, maateitse (Trans-Siberia) voi myös matkustaa määränpäähän, mutta siihen tarvii sitten jo huomattavasti enemmän aikaa!

  Löysin juuri blogisi kun googletin jotain juttuja rastoista, täytyykin perehtyä kirjoituksiisi lisää, vaikuttaa mielenkiintoiselta blogilta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä! Kaukomaat kyllä kiinnostaa ja varsinkin ruokakulttuurit, mutta pelkään ihan mahottomasti hämähäkkejä ja siellä niitä on jo ISOJA joten pysyn ainakin vielä Euroopassa :D. Trans-siberia on kans yks haave joskus matkustaa läpi koko rata!

  Mut tervetuloa lukemaan! Mun rastapostaukset on ollu koko blogin historian luetuimpia postauksia, joten ehkä säkin niistä pidät!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...