torstaina, heinäkuuta 11, 2013

Reissaamista

Huhhuh kai sitä pitää reissailuista jotain kertoakin! Ihan hyvän kuvan sai kyllä päivän touhuista tosta yhestä kuvapäiväkirja-postauksesta, jonka tein yhdeltä päivältä kreikasta. Nyt kuitenkin joku vähän parempi kooste vielä kun reissusta jotain muistaa.
 Asuskeltiin siis Agios Spiridonas-nimisessä kylässä, joka sijaitsee oikeestaan niin pohjoisessa kun Korfulla mikään voi sijaita :D Agios Spiridonas/spiridon/spyridon/spyridonas oli erittäin mukava paikka asua, kun auto oli käytössä. Käytiin heti ekana iltana viereisessä tavernassa ja taidettiin sen jälkeen käydä aika monena muunakin iltana ja päivänä siellä :D. Ammus oli paikan nimi, työntekijät erittäin mukavia, ruoka hyvää ja allas pihassa. Ammuksen lisäksi vieressä sijaitsi Pyramid-niminen "fun park", josta löytyi taverna, sähköautoja, minigolf ja kaikenlaista muuta aktiviteettia. Murhis ja Minna taisi vierailla pyramidissa kerran tai kaksi, mutta me loput ei kertaakaan. Lähellä oli myös kaksi rantaa, yksi supermarketti, kirkko ja joku polkuvenevuoraamo sekä autovuokraamo ja iiiiso hotelli, joka ei oikeestaan muuten näkynyt kylässä kun vaan iltaisin, jolloin kuului musiikkia aika kovalla. Turistit tais tykätä hengata vaan hotellissaan kun ei niitä hirveesti näkynyt. Meillä oli kaksi vuokrattua asuntoa ja oli kyllä todella hienot kämpät! Odotettiin tietenkin jotain kauheita murjuja :D. Eräänä päivänä päätettiin varata risteily, joka kesti monta tuntia, josta risteiltiin about 40min ja loput vietettiin rannalla nimeltä Kalamaki, joka oli aika lähellä meiän taloa. Kuvat ylhäällä on tästä kohteesta. Rannalla saatiin grilliruokaa ja loppuaika oli hengailua. Olisi saanut osallistua kännisten brittien rantaleikkeihin muttei haluttu :D. Itse tykkäsin rannasta ja koko reissusta, mutta olisin muiden ohella odottanut kyllä että risteilyllä oltaisiin oikeasti risteilty pidemmälle kun lähimmäiselle isommalle rannalle :D.
 Nämä kuvat ovat kaikki Agios Spiridonista. Eräänä iltana vastaan tuli ensiksi lammaslauma ilman mitään paimenta tai paimenkoiraa, joiden jälkeen tuli vuohilauma ärhäkän johtajansa kanssa, joka ajoi meidät pois :D. Toka kuva ylhäältä vasemmalta on Ammuksesta ja takana näkyy myös meri, eli paikka oli erittäin viehättävä! Oikea yläkulma on myös ihan Ammuksen vierestä. Koira oli meidän kaikkien bestis ja käytiin sitä aina rapsuttelemassa ja viemässä sille herkkuja. Vikat kuvat on Minna Ammuksessa välipalalla ja vika kuva minä hyppimässä lähirannalla ekoina päivinä.
 Yksi melkeen kaikkien suosikkipaikka saarella oli Sidari, josta löytyi erikoisia kallioita ja luolia. Sidari on turistikaudella ihan hirveä brittipaikka, mutta näin kauden ulkopuolella oli vielä rauhallista ja sai nauttia maisemista rauhassa. Vietettiin Sidarissa kaksi päivää kun tykästyttiin siihen niin. Ville löysi täältä myös lemonchello-jäätelöä, johon ihastui suuresti. Muutkin jäätelöt kyseisessä paikassa jonka nimeä en muista oli erittäin hyviä ja Korfulla tehtyjä!
 Etelässä on hurmaava Lefkimmin kylä, jossa näkyy italialaisten kädenjäljet kanavan varrella. Alkukesä on muutenkin nykyään mun lemppari aika käydä Kreikassa, koska kaikkialla kukkii eikä vielä ole niin kuuma kuin heinäkuun ja elokuun vaihteessa, jollon yleensä oon matkustanut. Jatkossa lähden kyllä alkukesästä jos vaan mahdollista! Sateeseenkin törmättiin ekaa kertaa ikinä mun kreikkahistoriassa ja tottakai kissoihin.
 Kassiopi oli meidän toinen ihastuksen kohde, jossa vierailtiin useampaankin kertaan, koska sekin sijaitsi suhteellisen lähellä kuten Sidarikin. Kirkasvetiset rannat ja hurmaava satamakylä tarjosi kyllä kaikenlaista tekemistä, näkemistä ja syömistä!
 Vierailimme myös saaren kuulemma kauneimmassa paikassa Paleokastritsassa, jossa oon käyny ennenkin. Kaunistahan siellä on, kirkasta vettä ja kaikkea, muttei se nyt niin erikoinen ollut. Pantokrator tuli myös nähtyä kahteenkin kertaan, eli saaren korkein kohta luostareineen. Viereinen kaupunki Acharavi tuli myös jonkin verran tutuksi kun tarvittiin gyros pitoja tai muuta vältämätöntä jota ei omasta kylästä löytynyt.
 Omassa talossa pidettiin eräänä iltana illallinen, joka kokattiin itse, tai no dolmadekset tuli purkista ja cheese piessit pussista mut ainakin koottiin kaikesta hieno illallinen ja zorbastakin tanssittiin! Meitä oli siis matkalla mukana mun koko perhe, eli äiti, iskä, pikkusiskot ja veli, plus ville, siskon poikaystävä Jykä, sekä loppuviikosta äitin, iskän ja veljen tilalle tuli Minna ja Murhis. Kerittiin koko porukalla olemaan se kaksi päivää muistaakseni. Oon nyt monena vuonna matkustanu enemmänkin vaan kaksin tai pienen porukan kanssa, joten oli hauskaa vaihtelua olla näin isolla köörillä liikenteessä enkä vastusta jos samanlaisia tilaisuuksia vielä tulee!
 Ruokaa tuli syötyä omnomnom, mutta erittäin harvasta ruoasta muisti ottaa kuvan ennenkun se oli syöty :D.
 Oltiin reissulla, tai siis minä, siskot, ville ja Jykä oltiin reissulla yhteensä 16 päivää. 14 kreikassa ja kaksi Prahassa. Kreikassa olisi kyllä voinut olla vielä kauemminkin ja tutkia enemmän uusia paikkoja ja vanhoja paremmin ja Prahassa olisi voinut olla terveenä :D.
Prahaan lennettiin Korfulta ja siellä vietettiin yksi yö neljän tähden hotellissa jollain ihme tarjouksella ja kaksi kokonaista päivää saatiin touhuta ympäri kaupunkia. Prahassa oli KUUMA, kuuma, kUUma ja kuuma, sekä kaunista ja viihtyisää. Ite olin hirveen huonovointinen jo aamuyöstä kun lhäettiin korfulta ja käytännössä koko Prahan reissu meni sitten enemmän tai vähemmän pöntöllä ja hirveissä säryissä, kuumeessa ja kivuissa, mutta en jääny sänkyyn vaan halusin olla mukana menossa! Tauti kesti suomeen päästyäkin vielä parisen päivää, joten juhannuskin meni lähellä vessaa :D. Praha teki muhun kyllä semmosen vaikutuksen, että haluun lähtee joskus uudelleen paremmilla oloilla :D. Pääsin myös käymään Dalin sekä Muchan näyttelyissä ja käytiin kans kattoo Great Gatsby kun oli niin kuuma ettei kukaan kestäny olla ulkona :DD.
Elokuun ekalla viikolla ennen mun koulun alkua lähetäänkin sitten villen kanssa sen porukoiden luokse Portugaliin! Oon saanu nyt niin paljon matkustelua osakseni et tuntuu etten ansaitse tätä kaikkea :D. Mut on se kiva et hurjalla säästämisellä kuitenkin saa näin hienoja juttuja aikaan! Kuvat pölläsin pinterestistä, mutta toivottavasti reissun jälkeen saan laitettua tänne jotain omia kuvia kyseisestä maasta.

Nyt voisin viedä kyllä ton mun pikkuriiviön lenkille, heihei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...