torstaina, toukokuuta 10, 2012

Uusi elämä, hiukset joita voi harjata!

Minua pyydettiin tekemään postaus siitä, että miltä tuntuu elää normaaleilla hiuksilla näin pitkän ajan jälkeen. Tottakai haluan kirjoittaa tästä juuri silloin kun pitäisi kirjoittaa näyttöraporttia, joka on jo valmiiksi myöhässä. Paljon sanottavaa aiheesta ei edes ole, päiviä on takana vasta niin muutama suorahiuksisena.
Minna räpsäs nopeen kuvan vielä ennen projektin alkua. Viiminen kuva pitkistä rastoista ehjinä!
 Hieman lyhennetty malli ja innokas ja nopea harjaaja.
 Hiusta irtosi ison muovikassillisen verran ja hoitoainesuihkeita laitettiin kaksi pulloa.
 Onneksi Jaakkokin tuli auttamaan! Muuten ois menny oikeesti ikuisuus, nyt meni vaan viidestä kahteen! :D Itse osallistuin projektiin minkä pystyin ja koiran harjat autto hommassa!

Minnan lempparikuva! :D Kaikki huuteli kuinka hipiltä näytän ja edelleen oon saanu ilman rastoja kuulla hippikommenttia, vaikken rastojen kanssa paljon yhtään!
En edelleenkään usko et oikeesti saatin ne auki, kun jokainen joka mun rastoihin oli koskaan koskenu, totes että onpas nää kovat ja ei ois uskonu että hiuksista voi saada noin tiiviitä pötköjä! Mutta auki ne nyt on!

Mutta niin, ensimmäinen sana joka tulee mieleen tästä normihiuksielämästä on KEVEYS! Niskaan ei satu, kuivuminen ei vie tuntiakaan ja voin harjata hiuksia! Hauska fiilis yli viiden vuoten jälkeen. Ei tartte myöskään yhdistää saunapäiviä sun muita hiustenpesun suunnitteluun eikä ylipäätään tarvitse suunnitella hiustenpesua enää, koska enää ei tartte pelätä et hiukset on märät monta vuorokautta putkeen ja homehtuu tai jotain. Tuntuu että hilsettä tuli taas heti kun rastat lähti, mutta saattaa kans olla vielä jämiä niistä mahdottomista määristä hoitoainemömmöjä mitä näihin on tungettu. Identiteettikriisiä pukkaa pikkasen. Kun katon peiliin, nään omat silmät mut jotenkin kaikki muu tuntuu olevan vierasta. Mulla ei oo mitään käsitystä siitä, millaset hiukset oikeesti haluisin, tai mimmosissa tuntisin olevani Eve, eikä oikein myöskään mitään työkaluja miten ruveta ottamaan siitä selvää. Ehkä aika auttaa tässäkin. Kunnes toisin todistetaan, olen hyvin avoin erilaisille ehdotuksille :D. Tykkään kyllä tästä lyhyestä mallista sen keveyden ja helppouden takia ja haluaisin pitää tämän luonnollisen värinkin, mutta silti kaikki tämä tuntuu todella vieraalta.

Hiuspäiväkirjat päättyy ja pari postausta sitten on nähtävillä kuva musta kylvyssä, josta näkee nykyisen mallin. En viitti samaa kuvaa tunkee tähän uudelleen, eikä mulla kovin montaa järkevää kuvaa näistä nyt ole. Enkä jaksa ottaa kun en näytä iteltäni mielestäni ja sitten tulee naamakriisi! :D

5 kommenttia:

 1. Saitpas ton näyttään helpolta :--D mulla on myös kivikovat rastat ja vähän tekis mieli alkaa aukomaan niitä. Pelottaa vain ihan kamalasti, kuinka lyhkäseksi tukka jäis, koska en usko että kaikki rastat aukeais kovin kiltisti.. Kaipaan mun päänahkaa ja hiusharjaa.

  VastaaPoista
 2. kauan ne on ollu? rastottuuko ne ittekseen tuolta juuresta vai pitääkö niitä rastottaa samalla kun ne kasvaa? koska jos mulla oli viis vuotta itsestään koko aika rastottuvat hiukset ja ne saatiin auki kuitenkin about jossain kaheksassa tunnissa 2-4 käsiparin avustuksella niin kyllä säkin saat! Mä pesin tota projektii ennen vaan kerran runsaalla hoitoaineella, joten jos vielä peset jonkun kuukauden vaikka niitä hoitavilla aineilla niin luulis et ne pehmiää ja on vielä helpompi avata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa on ollut viis vuotta ja loput kolme. Enkä ole koskaan tehnyt näille mitään, ihan luomutavaraa. Pitäs varmaan alkaa kerään rohkeutta. Toisaalta syksyllä olis turvallisempaa, ko voi piiloutua pipon alle jos menee tosi lyhkäsiksi. Tai jos iskee muuten vaan joku identiteettikriisi.

   Poista
 3. Ihanat rastat on ollut kyllä! :) Täällä on yks tyttönen jota rastat kans kiinnostaisi, mutta mä en oikein tiedä niitten teosta mitään tai miten niitä pitäisi hoitaa.. lueskelin sun blogia vähän ja sain irti sen, että oot siis kampaamossa ottanut ne? oliko kalliit? miten pitkä tukka tulee olla , tai lyheneekö ne paljon kun tekee? entäs sitten ku oma tukka kasvaa, nii lähteekö ne rastat sieltä ylhäältä sit pois? :D tai tyvestä.
  Miten kauan menee kuivua jos käy saunassa tai suihkussa? ja voiko rastoilla noin vaan käydä saunassa? :) ois ihanaa jos voisit tätä tyhmää auttaa ja kertoo rastoista mitä kaikkea haluat.

  - Milli

  VastaaPoista
 4. http://hamppukaupunki.blogspot.fi/2010/01/olen-takkutukka.html Toi postaus kertoo aika paljon rastoista mut vastaan tähän nyt vielä erikseen suoraan noihin sun kysymyksiin!

  Mulla on ollu kahet rastat ja molemmat oon väkertäny itte/opettanu kavereita miten niit tehään ja värvänny niitä auttamaan. Mulla oli hiukset about puoleen selkään ja ne tiivisty parisa kuussa semmosiksi olkapääpitusiksi, eli kantsii olla suht pitkät kun alottaa! Tietysti hyvin yksilöllistä. Yleensä luomarastat rastottuu itestään sieltä ylhäältä samalla kun oma hius kasvaa, mutta kampaamorastat saattaa kasvaa vaan ulos päästä ja niissä on sit kova homma aina pujotella ja kaikkee. Tietenkin tääkin on tosi yksilöllistä! Mulla meni kokonaan kuivumiseen joku vuorokausi, eli ihan joka päivä niitä ei kantsi alkaa kastelee, ellei sit föönaile. Suihkut ja saunat ja uimiset ja kaikki voi toteuttaa ihan millon ja miten haluaa, kuhan ottaa vaan huomioon ton et ne kuivuu tosi kauan ellei föönaa. Yleensä ite kävin suihkussa iltasin ja ne kuivu siinä yön aikana kuitenkin silleen ettei seuraavana päivänä haitannu enää.

  Toivottavasti näistä vastauksista oli apua!

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...