tiistaina, huhtikuuta 29, 2014

Hiuksiasioita taasen

Tykkään kirjottaa hiuksijuttuja ja päänahka-asioita! Mulla on siis tosi kuiva päänahka, joka siis ihan halkeilee ja kirvelee toisinaan suihkun jälkeen. Kuivuuden takia päänahka sitten pukkaa rasvaa aika tiuhaa tahtia korjaamana tilannetta, josta johtuu se että joudun pesemään hiuksia usein. Olen kokeillut kasvattaa pesuväliä moniakin kertoja, mutta se on ollut vaikeaa kun aina on tullut jotain tilaisuuksia joihin on vaan pakko pestä hiukset eikä juttu ole onnistunut. Rastat auttoivat tilanteeseen, sillä rastoissa paikallaan istuva hius ei kerinnyt rasvottua niin nopeasti, kun ei päässyt hankaamaan itseään toisia hiuksia vasten niin tehokkaasti. Hetken rastojen purkamisen jälkeenkin selvisin parilla pesulla viikossa, mutta ihan muutaman kuukauden aikana jouduin palaamaan taas vähintään joka toisena päivänä pesuun. Olin käyttänyt hilseshampoita, kuivalle päänahalle sopivia, linnaa ja hienoa suomalaista ja muuta tosi mietoa, kunnes löysin Flow kosmetiikan palashampoon sattumalta markkinoilta joilla olin äitini seurana. Päänahkaongelmat hävisivät heti parin pesukerran jälkeen ja pesuvälikin piteni samantien! Olen nyt käyttänyt palashampoota parisen vuotta ja pesuväli on lyhentynyt, mutta ei haittaa niin paljoa koska päänahkaongelmat ovat vain todella ajottaisia ja nekin pysyy kurissa kun välillä hellii päänahkaa öljyllä.

Olen siis kääntänyt kelkkani tuonne mahdollisimman yksinkertaisien ja luomujen tuotteiden pariin. Harmittaa vähän kyllä siksi, että Avonin Natural-sarjan shampoot tuoksuu niiiiin hyvältä enkä enää niitä mielelläni käytä :(.

Siinä alkulöpinät ja oikeesti halusin vaan esitellä muutaman uuden shampoon joita oon kokeillu! Tuossa kuvassa on I am eco cosmeticsin hamppushampoo ja hoitoaine. Aineet tuoksu kyllä niin luomuekomeiningiltä kun voi vaan tuoksua, joka mun mielestä ei ole huono juttu, mutta tiedän monia joita se voisi häiritä. Aine oli todella nestemäistä jonka vuoksi tuntui että se vaan imeytyy, valuu ja häviää päähän ennenkuin kerkii edes vaahdottaa, joten ainetta kului aika paljon yhdellä käyttökerralla. Hoitoaine teki hiuksista todella sileät ja pehmeät, kuitenkin aika sähköiset. Tämän testin perusteella käytän mieluummin palashampoota, jonka paketoinnissa ei ole käytetty muovia ja joka kestää jonkun ikuisuuden ja vaahdottuu paremmin kun tämä.

Kokeilin myös Bodyshopin Rainforest balance-shampoota, joka tuoksui aivan ihanalta kuten bodyshopin tuotteet yleensäkin, vaahdottui hyvin ja oli muutenkin mukava käyttää. Ei aiheuttanut paljoa kuivumista päänahassa, mutta vähän kuitenkin. Tämän ekologisuudesta en tiedä mitään, mutta halusimpa kertoa kokeilleeni tätäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...