perjantaina, syyskuuta 05, 2014

Sienisienisieni!

Lähin eilen lenkille Tiitelin kanssa ja päätin että mennään yhtä viehättävää tietä pitkin takasin, jonka varrella on kivoja omakotitaloja. Siinä sitten käppäiltiin ja Titiuu haisto jokaista ruohonkortta, jotta sai reitistä kaiken irti ja ite seisoskelin, odottelin ja ihastelin taloja ja samalla huomasin yhen söpöisen tatin ja toisenkin. Osottelin näitä Titiuulle ja kerroin että ne on sieniä. Käveltiin vähän eteenpäin ja huomasin muutaman lisää ja taas muutaman, kunnes päätin että kerään ne. Oon vasta viime syksynä ekaa kertaa itte tehny sienistä mitään ruokaa, enkä oikeestaan koskaan oo edes syöny tatteja, mutta koska haluun oppia mahdollisimman tehokkaasti käyttämään kaikkea mitä luonnosta ilmaiseksi saa, päätin että kai näistä saa helposti ruokaa. Kädet ja taskut täynnä tatteja käveltiin kotiin.
Mietin että mitäs näiden kanssa ja mieleen tuli perunat ja niitähän löytyykin omasta maasta! Päädyttiin siis Titiuun kanssa nostamaan perunoita.
Perunoidenmetsästys päätyi kyllä siihen että Titiuu kaivoi ja näytti mulle aina kun peruna löytyi, jolloin kävin poimimassa löydökset vähän syrjempään.

 Vähän suretti kyllä laittaa ruokaa noin söpöistä asioista!
Valmista tadaaa omnomnom hyvää tuli! Ruoka valmistui suunnilleen näin: Laitoin perunat kiehumaan, pilkoin muistaakseni neljä kynttä valkosipulia(joo, oon fani), yhen punasipulin ja laitoin ne pannuun voin, suolan ja cayannen kanssa. Pilkoin sienet ja lisäsin ne joukkoon kun sipulit oli vähän ruskistuneet. Lisäsin vähän taas voita ja pyörittelin sieniä sipuleissa kunnes lisäsin vähän maitoa ja kermaa kastikkeeksi. Pistin joukkoon vielä vähän maustepippuria ja kun kastike oli saanu hautuilla hyvän aikaa, lisäsin vielä ruohosipulia pihalta. Sitten vaan perunat lautaselle ja kastiketta päälle ja oli hyväää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...