sunnuntaina, huhtikuuta 14, 2013

Reseptinurkkaus

Tulipas tossa eilen porukoilla käydessä pyöräytettyä aika extempore tämmöstä piirakkaa ja tein sitten toiset kipaleet vielä tänään kotona, koska ville tykkäs maistiaisesta jonka sille toin. Piirakka on erittäin helppo ja nopea tehdä ja sopii raaka-aineiltaan varmaan aika monelle vieraallekin, jos juhlanaposteltavaksi haluaa tehdä.
Elikkäs piirakka valmistuu seuraavalla tavalla:

1. Osta torttutaikinaa. Yhdestä torttutaikinalevystä riittää neljälle ihmiselle semmonen sopivankokoinen pala, jos juhlia ajattelee että on muutakin tarjottavaa kun näitä. Villen kanssa vedeltiin tänään molemmat kokonainen piirakka, eli jos haluaa vaikka iltapalaksi tehdä, niin joko yksi levy tai kaksi riittää. Pienessä torttutaikinapaketissa on muistaakseni joku kuusi levyä.

2. Jätä torttutaikinalevyt sulamaan about tunniksi tai kahdeksi. Voi yrittää myös mikrolla sulattaa, mutta en ainakaan ikinä ite onnistu siinä kunnolla ja taikinasta tulee sitkeetä työstää.

3. Laita kaksi sulanutta taikinalevyä leivinpaperin päälle ja kaulitse tai venyttele levyä suuremmiksi ja ohuemmiksi. Ite vaan venyttelin niitä vähän jokapuolelta, jollon saa samalla semmoset kivat reunat jotka ei oo niin tasaset.

4. Voitele levyt pestolla.

5. Leikkaa tomaateista siivuja ja lado ne levyn päälle. Jätä vähän tilaa reunoista, jotta niitä voi käännellä reunoiksi. Yhteen piirakkaan menee noin yksi iso tomaatti, jos leikkaa ohuita siivuja. Tietty tomaattia voi laittaa enemmän tai vähemmän miten nyt ite tykkää.

6. Murenna fetaa päälle oman maun mukaan. Esimerkiksi yhestä Patros-fetapaketista riittää ainakin kahdeksaan levyyn mun fetamäärillä.

7. Kääntele reunat jollain tavalla vähän täytteen päälle, ei hirveesti väliä miten :D.

(8. Tässä vaiheessa voi ripotella päälle mustapippuria tai muita mausteita joista tykkää mutta ilman mausteitakin tulee hyvää! Tässä vaiheessa voi myös voidella reunat kananmunalla jos haluaa, mutta toimii ilmankin!)

9. Laita uuniin keskitasoon noin 20min tai siksi aikaa kun reunat alkavat tummumaan sopivasti.

10. Kun piirakat on otettu pois uunista, anna niiden hieman jäähtyä jonka jälkeen ripottele tuoretta basilikaa päälle, leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja tarjoile! NAM!

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...