torstaina, elokuuta 15, 2013

Ah, portugali!

Jostain syystä portugali iski muhun ja kovaa! Kulkuelukoita ei käytännössä ollut, joten niiden perään ei tarvinnut itkeä, turistikrääsän määrä oli aika vähäistä, ruoka oli erinomaista ja varsinkin kaikki merenelävät halpoja verrattuna muuhun eurooppaan. Kaunista arkkitehtuuria ja kauniita pihoja istutuksineen löytyi, ilma oli ihanan lämmin, mutta illat silti viileitä. Maisemat varsinkin rannikolla, mutta myös sisämaassa oli upeita, lehmät, hevoset, vuohet ja lampaat laidunsa pitkin kukkuloita ja haikaranpesiä oli jokaisen tolpan päässä, jonne semmosen vain oli pystynyt rakentamaan. Turisteja näkyi yllättävän vähän vaikka oli paras kausi meneillään. Matkaseura oli loistavaa ja sain nähdä monia upeita paikkoja niiden viiden kokonaisen päivän aikana kun kerkesin maassa olla. Kotiinpaluun jälkeen oon vähintään viitisen kertaa päivässä miettiny että millon pääsisi takaisin. 
 Loma sijouttui siis Algarven alueelle etelään ja asuttiin Lagosissa. Jos joku tuonnepäin on menossa joskus niin kerron mielelläni kauniita rantoja joilla käydä! Tai no kerron ne heti :D Ylhäällä kuvia Prainha/Canico beachilta. Eri kylteissä oli eri nimet :D

 Toinen paikka jossa kantsii vierailla oli Benagil beach. Sieltä kannattaa varata jonkinlainen paatti ja käydä kattelemassa mielettömiä luolia! Meillä oli semmonen paatti, jossa oltiin vaan me neljä plus kuski ja se vei meitä vähän minne haluttiin.

 Aivan mieletön paikka oli kans Ilha Deserta eli Desert Island, jolle viedään ihmisiä yhdellä veneellä, johon mahtuu noin 100 ihmistä ja näitä kulkee joku neljä viis kertaa päivässä eli hirveetä ruuhkaa ei ole ikinä kun rantaa löytyy 11kilsaa. Simpukoita rannalla oli myös paljon ja erittäin hyvä ravintola! Hieman kalliimpi, mutta sen arvoinen todellakin.
 Ihan meitä lähellä oli Praia de Ana, eli Ana beach ja lähellä oli myös semmonen brittihelvetti kuin Luz, jossa oli myös viehättävä ranta ja aivan loistava ravintola nimeltä Jake's, suosittelen!
 Käytiin vielä yhdellä rannalla jonka nimeä en kyllä nyt muista, mutta oikeestaan menee mille tahansa rannalle tuolla etelässä niin löytää varmasti mahtavia paikkoja viettää päivää! Monilla rannoilla on myös paljon tutkittavaa ja pitkin kallioita villen kanssa kiipeiltiin pariinkin kertaan tutkimaan hienompia private beacheja.
 Kaikkia delfiini- ja valasretkiä kaupattiin jokaisessa satamassa, eli semmosiakin ois mahiksia nähä!

 Kuvia oli nyt lähinnä rannoista kun kaupungeissa kuljettiin vaan iltasin ja iltasella ei saa juuri mimmosiakaan kuvia, joten jäi ne nyt jakamatta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...