perjantaina, lokakuuta 29, 2010

Unia

Nään ihan hirveesti unia ja muistan niistä osan aamuisin, mun unissa tapahtuu paljon, ne on värikkäitä ja niistä saa ideoita elämään. Ne on realistisia ja samalla tosi friikkejä ja joskus ne koskettaa niin, että jopa seuraavat kaksi päivää saattaa mennä hymyssä suin tai sitten aivan allapäin.

Toissayönä näin unta häistäni, joissa sulhasena oli onneksi Jussi :D. Jos ei olisi ollut, luulen että päivän fiilikset ois voinu olla sekavat. Itse vihkiminen oli kai tapahtunut jo aikaisemmin ja itse juhlat oli käynnissä, enkä tiedä miksi minulla ei ollut hääpukua päällä unen tapahtumien aikaan, ehkä juhlisa tapahtui jotain semmosta aktiviteettia, kuten puissakiipeilyä, ettei hääpuku olisi ollut kätevä :D. Kuitenkin olin juuri menossa parin kaasoni kanssa pukua pistämään päälle, kun heräsin! En siis saanut nähdä nimenomaan unelmieni hääpukua! Ois parasta kun ois nähny sen jo unessa, piirtäny aamulla muistiin ja sit joskus hankkinu juuri samanlaisen kun hääaika koittaa. Ellei se sit ois ollu oranssi ja muutenkin kamala. En usko et mun alitajunta sais aikaan mitään kovin rumaa pukua, toivottavaasti :(.

Eilisen mua siis kiinnosti nää hääasiat ja mietin vähän että mimmoset häät haluaisin. Oon erittäin taidokas haaveilussa, joten tää tehtävähän ei oo mulle yhtään vaikea :D. Mulla on parikin suunnitelmaa, eli tarviis mennä parikertaa naimisiin :D. Tai sit joskus kymmenen vuoden välein aina vahvistaa liitto. Kerron kuitenkin vaan yhden suunnitelmista, koska muuten en kerkii tänään mihinkään :D. Tää eka on kans tää ihan perinteinen versio.

Haave numero yksi olisi vihkiminen Espoon kirkossa.
Kuvan on ottanut Jukka Karvonen, jonka sivustolta löytyy kivoja kuvia Espoosta, jos jotakuta kiinnostaa!

Espoon kirkko siksi, koska mut ja Jussi on molemmat kastettu ja konfirmoitu siellä, kuten myös meidän sisarukset. Tuola ollaan myös monissa muissakin konfirmaatioissa oltu kattomassa ja toimittamassa messuja, joissa rippilapsia on konfirmoitu. Tuola on laulettu kuorossa, otettu vastaan monet ehtoolliset ja itse oon käyny jopa tuola ihan kirkon 'ullakolla' semmosia tosi ohkasia kierreportaita pitkin, melkeen jo ahisti ku oli niin ahdasta! Tuola on hengailtu monien mukavien isoskavereiden kanssa ja pikkukappelissa soiteltu hauskoja urkuja, otettu ihania ryhmäkuvia täynnä muistoja ja laitettu ittemme kauniiseen kuntoon juhlia varten. Tonne on loppunu monet isos- ja nuortenleirit ja tuolta on alkanu monet mäkkäri, ikea ja juhlimisreissut. Ja kirkkovihkiminen tietenkin siksi, että ollaan molemmat Jussin kanssa ihan kristittyjä kyllä sydämeltä. Vaikka tilanne ois semmonen, että oisin täysin ateistin miehekseni saanut [joka ois aika mahotonta periaatteessa, koska mun mielestä ei suhde toimi jos aatemaailmat on ihan erilaiset] en vois silti kuvitella häitä ilman kirkkovihkimistä, mä haluan sen ja mä tarviin sen. Papiksikin voisi valita jonkun tutun, valinta olisi kyllä ERITTÄIN vaikea, koska meidän seurakunnassa on niin monta tosi ihanaa pappia! Onneks sitä ei tartte vielä päättää :D. Voi siis papit vielä lähestyä mua ja nostaa osakkeitaan ;))) Kuka nyt ei haluais meitä vihkiä! Ollaan tosi söpöjä.

Hääjuhlapaikkana tähän kirkkoon liittäen ois mahtava Kaisankoti!
Kartanokylpylä kuntoutuskeskus tässä parin kilsan päässä kotoota. Asuin tämän kartanon pihapiirissä neljäsluokkalaiseksi asti ja koko lapsuuteni olen tuhonnut kukkapenkkejä, puita ja nurmikoita ajelemalla pyörällä ja pulkalla missäsattuu, kiipeilemällä kaikkialle ja rakentemalla majoja. Ihmettelen näin jälkeenpäin, että miksi meidän tuhoamisille ei koskaan sanottu mitään, mutta ehkä vanhat ihmiset tykkäsivät kun lapsia juoksentelee ympärillä. Kaisankodilla on 'uimahalli', jossa koko pienen ikäni kävin uimassa ja usein ilmaiseksi, jäätelöitäkin sai kahviosta usein 'kaupanpäälle'. Itse kartanossa, joka kuvassa näkyy pidettiin kylän karaokejuhlia pari kertaa vuodessa ja mikäs sen hauskempaa lapsille kun juoksennella pitkin hienoa kartanoa! Muistoja siis todellakin löytyy vaikka kuinka ja varsinkin syksyisin teen usein lenkkejä kartanon pihapiiriin, koska jokapuolella kasvaa vaahteroita ja voi että sitä väriloistoa <3.

Jos tällä konseptilla mentäisiin, häät olisivat varmaan loppukeväästä, kesällä taikka syksyllä. Ei talvessakaan ole mitään vikaa muuten, mutta haluaisin kuvia myäs ulkoonta, jollon valkonen puku hukkuu toivottuun lumeen ja kuvat muutenkin epäonnistuu paljon helpommin. Niin ja jos sitä lunta ei tulisikaan niin suuttusin. Joten talvi jää pois.

Sitten siihen tärkeimpään asiaan, eli hääpukuun!
Ookoo, etin varmaan TUNNIN enkä löytäny mitään täydellistä, joten päätin näyttää tämmösen ja selittää. Haluisin siis olkaimettoman ehdottomasti ja haluisin tommosen vinon jutun joka lähtee tosta kukkajutusta, oon hyvä selittää! Haluisin kans jotain pitsii ja sit jotain muutakin väriä kun valkosta, viininpunasta, jotain kivaa vihreetä, harmaata tai ruskeeta. Joihinkin ykstyiskohtiin, helmiin tai johonkin. En haluu et se nuolee persettä, joten ton vinon leikkauksen pitäs mennä kumminkin niin et pylly jää kivasti piiloon helman alle.

Hiukset haluun pitää rastoina siihen asti ja tehä niihin sit jonkun semmosen haltiamaisen kampauksen, et sivuilta pari rastaa solmitaan takaraivolle ja ehkä letitetään ja sit jotain helmiä/kukkia koristeiksi joukkoon ja rastat vois vaikka värjää vähän punertavan oransseiksi, EI TUMMANLILOIKS!

ps. en haluu tommosta laahusta jonka päälle kaikki tallaa.

Miten tyhmä idea on muuten et kannetaan jotain kukkakimppuu kädes? Noh, kai semmonen on oltava ja sitäpaitsi pidän kukista. En kuitenkaan haluu semmosta kivikovaa kimppuu joka pysyy muodossaan ja kalauttaa joltain tajunkankaalle kun kimppua heitetään. Haluun jotain luonnollista ja roikkuvaa!

Tommonen roikkuva mut ei tasan noin pallo eikä yhtään ainutta ruusua! Haluisin luonnonkukkia, kieloja, kissankelloja, auringonkukka! Se ei kyl oo luonnonkukka. Tai sit semmosia jänniä lilavalkosia joita äitillä on just nyt maljakossa. Tai jotain liljoja, tai niitä auringonkukan/päivänkakkaran näkösiä isoja kukkia joita kukkakaupoista saa oransseina ja vaaleenpunasina ja semmosina, gerbera?

Ruokapuoleen en mielellään ottais punastalihaa, mutta kai se on pakko kun kaikki siitä niin tykkää ja Jussin suku nyt ainakin tykkää hyvästä ruoasta. Haluisin jotain lämmintä kunnonruokaa, sit salaatteja ja sit kans voileipäkakkua ja tämmöstä. Makeestapuolesta ei niin oo välii kuhan siel on juustokakkua ja jotain suklaista tarjolla :D. Ja kaiken pitää olla erittäin rasvaista, kermaista ja hyväää!

En halua välttämättä morsiammen ryöstöjä, sukkanauhanmetsästystä hampailla tai mitään muuta törppöä vanhaa perinneleikkiä, enkä halua että mun häissä kaikki kattoo mua, vaan että yhdessä juhlitaan meidän häitä, ettei se oo mun show. Kirkossa voin olla ainut nainen jota suudellaan alttarilla ja voin alottaa häävalssin kahestaan Jussin kaa, muttei kauheesti muuta tommosta tartte olla. Musiikkiesityksiä taas haluan! Kaikki soittotaitoiset vieraat saa ihmeessä käydä esittämässä kaikenlaista. Ois kans parasta joku thriller tai joku muu tanssiesitys silleen et yhtäkkii vaan alkaa, ne on niin siistejä! Musiikkia soi lähes kokoajan ja aion kerätä soittolistaa kasaan häitä varten pari vuotta! Haluun et siel soi kaiki mun lempparit ja Jussin kanssa. Karaoke vois kans olla jees :D.Häävalssi! Äiti sanoo et liian mahtipontinen, mut toi on IHANA. En haluu mitään peruksii.Täs ois toinen jota vois käyttää vähän hitaampana :D.

Mitäs muuta asiaa, niin mä haluun bestmanin tai muutaman! Ja kaasoja kans, kai mullakin saa olla bestman? Häämatka sijoittuu keniaaaan kenia kenia keniaaaaaa-aaaa, kattoo kirahveja, taikka sit tottakai Kreikkaan, jossa meil ois huvila merinäköalalla jossa voitais kaksin tulla hulluiksi. Jos Jussilla on parempia ideoita niin otan niitä ehkä vastaan.

Ookoo, tässä meni ihan liian kauan! Kerron ehkä joskus mun muut vaihtoehdot, tai sit en.

Nyt mun pitäs laittaa kamaa kasaan, syyä ja kaikkee ja lähtee kohti kauklahtee ratsastelee! Sit ehkä mäkkäriä ja Jussille, lauantaina kotiin, Miskaa <3, diskoon, Jussille, kotiin, Minnan kaa danceen :D. Et semmosia ja siinä meni sit viikonloppu, minäkin halusin vaan pelata simssiä! Mut pelaan sit ens viikolla.

1 kommentti:

  1. Oi ihana postaus! :D

    Mä näen kanssa tosi paljon unia ja ne on hirveen eläviä. Nyt viimeisen parin kuukauden aikana en oo nähny melkein ollenkaan ilosia unia vaan ne on kaikki ollu sellasia tummansävysiä ja ikäviä :( En tiiä heijastuuko mun stressi sitten niihin uniin.

    Mut mä tykkään kans suunnitella hääjuttuja! Ennen en ollenkaan tykänny mut sit mulla jossain vaiheessa naksahti päässä ja oon kauheesti miettiny kaikkee ja katsonu hääohjelmia ja kaikkee tollasta ihme tyttöhömpötystä :D Toi Kaisankoti on tosi upeen näkönen ainakin tossa kuvassa :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...