perjantaina, lokakuuta 19, 2012

Nyt puhutaan seksistä!

Tai ainakin minä puhun.

Oon jo pidemmän aikaa halunnu kirjottaa jonkun mielipidetekstin tai jonkun tämmösen vähän asiapitosemman kuin vaan selostusta omista olotiloista ja suunnitelmista. Idea tähän aiheeseen lähti jo ajat sitten, kun kuulin taas yhden tarinan tytöstä, jonka harrastus on paneskella vähän kaikkea kännissä ja ehkäsystä ei oo tietoakaan. Mua pistää tämmöset aina enemmän ja vähemmän suututtamaan, koska:

Kohta yksi: tyttö itse. Yleensä näissä tarinoissa on olennaista se, ettei sitten normaalit ihmissuhteet ota onnistuakseen tai ettei ylipäänsä selvinpäin hirveästi vietetä aikaa vastakkaisen sukupuolen seurassa. Tulee vaan mieleen, että missä vika? Itsetunnossa? Hakee läheisyyttä ja hyväksyntää sitten keinolla millä hyvänsä? Tottakai pojat tykkää tytöstä, joka antaa aina? Onko halu päästä jonkun sänkyyn ja jonkun lähelle niin suuri, ettei viitsitä kysellä niitä kondomeja, koska pelätään että tilanne meni siinä ja kamala torjunta tulee, tai ollaan niin humalassa ettei edes tule mieleen. Vai onko tietämys sukupuolitaudeista niin pieni, ettei uskota sen osuvan omalle kohdalle. Kohdassa yksi suututtaa se, että tytöllä ei selkeesti ole kaikki kohdallaan ja toiminta on oikeastaan jopa itsetuhoista. Lisäksi seksuaalisuus on oikeasti niin herkkä ja henkilökohtainen asia, että siitä traumatisoitumalla tai sen sekottamalla traumoihin, voi saada pahimmillaan aikaan ylipäätään läheisyysongelman tai ettei välttämättä ole kykenevä koskaan elämässään hyvään seksiin tai tuntemaan seksuaalisuutta luonnolliseksi asiaksi.

Kohta kaksi: tytön partnerit. Jos tapana on usein vetää pää täyteen ja hakea mies baarista sekä unohtaa ehkäisy, on toiminta todella vastuutonta. Tottakai on molempien vastuu huolehtia ehkäisystä ja seksiä ei mielestäni pitäisi edes harrastaa, jossei ole niin rohkea taikka selvä, että pystyy ilmoittamaan: "Hei, minulla on tapana tehdä tätä vähintään kerran viikossa täysin tuntemattoman kanssa, enkä yleensä käytä ehkäisyä, joten minulla saattaa olla vaikka kaikki taudit, koska en myöskään uskalla/viitsi/jaksa käydä testeissä!" On vaan äärettömän vastuutonta edes harkita yhdenillan juttuja tuntemattomien kanssa, jos tietää että itsellään on mahdollisuus kantaa vaikka mitä. Vaikka käyttäisi siinä omien mahdollisten tautien kanssa kumia, niin silti monet kuitenkin harrastaa esim suuseksiä suojaamatta tai kumi voi hajota tai jos nyt vähän aikaa ilman ja lalalaa ja taudit senkun leviää.

Nykyään on niin in ja cool ja jee ja tosi cosmonaisen toimintaa, että miehet on vaan panoja ja seksiä saa jokainen itseään kunnioittava nainen saada silloin kun haluaa, ei tarvitse jumittaa parisuhteissa vaan baanalle vaan metsästämään komeimmat! Leffoissa ja sarjoissa harvoin näkee kumeja ja harvoin niitä myöskin mainitaan näissä cosmon trendikkäissä ja akrobaattisissa seksivinkeissä. En siis paheksu tämmöistä elämäntapaa, että vaikka olisi joka illalle uusi partneri JOS on niin rohkea, fiksu ja välittää itsestään ja toisista sen verran, että käyttää kumia AINA ja käy testeissä säännöllisin väliajoin. Jos voi olla varma, ettei itse kanna mitään, on mun mielestä aivan vapaa tekemään mitä lystää, kunhan tajuaa pitää tilanteen aina siinä, että voi olla varma. Tai jos oma keho ja terveys on ihan sama, niin silti on PAKKO välittää ainakin siitä toisesta ja kertoa sille se oma kanta ja oma kokemus. Ei voi tiedostaen asettaa toista oikeasti vaaralliseen asemaan, koska itseään ei oma terveys kiinnosta.

Haluaisin nuorille yläkouluihin, bussipysäkkimainoksiin, telkkariin, lääkäriin, kaikkialle enemmän tietoutta sukupuolitaudeista ja sukupuolitautitesteistä. Miten ne tarttuu, miten ne ei tartu ja miten pitää toimia, jotta on vastuullinen ihminen. Koska jos ihminen oikeasti tietää ja tiedostaa miten helposti ne tarttuu ja mitä ne voi aiheuttaa niin kuka niitä oikeasti itelleen haluaisi? Tai haluaisi aiheuttaa niitä toisille? Haluaisin uskoa, että jokainen välittää itsestään sen verran, että voisi ne kondomit ostaa tai hakea jostain! Jos ei kehtaa ostaa, tai hakea tai niitä partnerilleen ehdottaa, niin ei tosiaankaan ole valmis seksiinkään. Haluan myös väittää, että ihmisen olisi myös pakko välittää sen verran muista ihmisistä, että hankkii itselleen ehkäisyn. Seksi on vähintään kahden ihmisen homma, jolloin kaikista osapuolista on välitettävä edes siinä määrin, että se on turvallista kaikille!

Kun perusasiat on kunnossa, joista ensimmäinen on ehkäisy ja sen tuoma turvallisuus ja vastuullisuus, voidaan alkaa vasta miettimään sitä omaa henkistä puolta seksiin liittyen, onko itse valmis juuri tämän kumppanin kanssa.

Tämän kaiken lopuksi kerron, että turvallisesti ja oikean ihmisen kanssa seksi on erittäin ihana, yhdistävä, lämmin ja voimia antava asia ja olisi ihanaa, jos sitä voisi olla kaikille. Käykää pliis testeissä, siitä ei ihan hirveesti haittaa ole ja välittäkää pliis muista edes jos ette itsestäne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...