maanantaina, marraskuuta 29, 2010

Minun koira ja muita koiria

Tässä tänään otettuja kuvia huonossa valossa tässä talossa asustelevista hauvalaisista. Yleensä kun lemmikeistä kerrotaan, niistä valitaan ne edustavimmat kuvat, mutta tässä tule kuvat koirista juuri sen näköisinä miltä ne tänään on näyttäny!

Tässä on mun hemaisevan kaunis Ebony, Downmoore Cross My Heart, Suomen muotovalio ja kaks vuoden näyttelycollie palkintoa, bis-sijoituksia ja kaikkee kivaa on tällä tytsyllä, kuvastakin näkee et se on kaunis, eiks jee?

Mut mikä parasta, Ebonylla on lyhin kuono meiän katraasta ja se on kans pienin! Niin ja se on tietysti mun.

Ebony on syntyny vuonna 2003, eli se täytti jo seittemän vuotta! Kahet pennut neiti on pyöräyttänyt maailmaan, eli 15 lasta!

Ebony rakastaa ulkoilua, eikä sitä nää sisällä kuin öisin, jollon sen on pakko tulla nukkumaan, en kyllä älyä miks sen pitää esim. kesäsin nukkua sisällä, pärjäis ulkonakin vallan hyvin. Nyt kovilla pakkasilla sitä saa kutsua oikein kovaan ääneen sisälle ja joskus sitä saa lähtee oikein ettimään pihasta kun se menee piiloon ettei sisälle tartteis tulla. Pönttöpää, se ei tajuu et sen tassut jäätyy ja sit se vaan nostelee siellä jokasta tassua ilmaan vuorotellen ja ulisee.

Ebony on onneksi tottelevainen hauva ja tulee muutaman kutsun jälkeen ihan mukavasti sisälle, joten sen tassuja saa suojattua :D. Ebony on kivoin lenkkikaveri, koska sitä ei tartte pitää kiinni ja sitä ei pahemmin tartte käskeä, kuhan juttelee ja se ymmärtää. Joskus lenkkeillään usemman ihmisen ja kaikkien koirien voimin ja autotiellä kulkiessa remmissa Ebony saattaa suuttua erittäin suuresti jos joutuu kulkemaan joukon hännillä. Se kattoo taluttajaa silmiin ja pitää ihme mörinää, ihan selkeesti valittaa että se on nyt väärällä paikalla! Ebony on arvojärjestyksessä koirien laumassa ykkönen, joten se ei halua olla porukan perällä. Tämä tyttö on aika perso ruoalle, eikä voi sietää tassujen kastumista, eli Ebony ei myöskään ui ja kiertää vesilätäköt.

Kesälenkeillä järvenrannalla istuessa saa kans nopeesti karvasen mustan kaverin nojailee kylkeen. Ebony on ehdottomasti ystävä ja siitä saa hyvää seuraa vaikka minne! Tatu, Markhill's Night Rider, meiän vanhaherra jota luultiin senioriks jo puolivuotiaana. Syntynyt herra on jo vuonna 2002, eli kahdeksan vuotta on ikää. Tatu on aina ollut reilusti vanhemman oloinen kun Ebony, joten oon aina kuvitellu että ikäeroa olisi enemmän. Oon jo monet vuodet ajatellu että Tatu on vanha mut Ebony vasta nuori, tekee tuo harmaa väritys tepposet näköjään mullekin :D. Meiän pystykorvainen collie!

Tatun toinen silmä on puoliksi sininen ja joidenkin mielestä se näyttää siksi pelottavalta, Tatulla on kans hirmusesti karvaa ja se näyttää lihapullalta. Nirso ja valikoiva mies, hyväksyy harvat ruoat suuhunsa ja harvat oliot laumaansa. Hidas lenkkeilijä, koska haistelee koko ajan kaikkea, nenän takia myös nuorempana tuli koettua monia karkureissuja :D. Aina iskä lähti sitä ettimään, vaikkei koskaan löytänykään, Tatu lähti, eikä sitä löydetty tai saatu kiinni ja tuli sitten takasin parin tunnin päästä kun oli hajut haisteltu :D. Karkureissuilla se ei välittäny pätkääkään ihmisistä, autoista tai mahdollisista bastaantulevista koirista, hajut oli vaan tärkeitä.

Nuorena Tatu vahti pihaa, mutta Ebonyn tultua Tatu siirty sisälle vahtimaan laumaa, eikä nykysin viihy hetkeäkään ulkona jossei kukaan ihminen ole seurana. Enemmän ihmisten kuin eläimien kaveri vaikka välillä villiintyykin leikkimään hetkeksi toisten koirien kanssa. Normaaleissa oloissa Tatu on kingi, mutta jos Ebonya meinaa tulla neuvomaan niin hampaasta tulee :D. Eli Ebony antaa Tatun olla kingi niin kauan kun se Ebonyn mielestä on hyvä järjestely. Vanhimpana ja ekana koirana Tatu tietysti osaa kaikkia hyödyttömiä ja tyhmiä temppuja, se esim. hiipii joka on huvittavan näköstä :D.

Tässä on Enna, Downmoore Dusk Till Dawn, vuonna 2006 syntynyt nelivuotias neitokainen, Ebonyn lapsi ensimmäisestä pentueesta. Enna on hölmö pönttöpää, joka pelkää vähän kaikkea ja rakastaa Jussia, mun kummisetää Jounia ja isin kaveria Petriä sekä tietysti kissoja, erityisesti oranssinvärisiä kissoja ja pulleita semmoisia. Enna on tosi potentiaalinen lauman pohjamuta ja alistuu jopa noille pikkusillekin kissoille.

Aivojen puutteen vuoksi Enna on aika täydellinen harrastuskoira ja siitä saisi varmasti vaikka mitä! Iskän kanssa se harrastelee kaikkia palveluskoirajuttuja ja on niissä vissiin aika hyvä. Oon itekin huomannu tässä puolen vuoden sisään et Enna osaa joskus jopa vähän totella lenkillä ja esim. pysähtyy jos sitä niin käskee, ainakin joka neljäs kerta. Vielä vuosi sitten Ennan mielestä käsky "tänne" tarkoitti poispäin juoksemista.

Enna on nopeampi kun salamaseepra ja mun mielestä sitä pitäs viiä vinttikoirien kanssa juoksemaan :D.


Meiän vauva, 2009 syntynyt Pökäle. Millake's Sacred Ciaran, eli pyhä musta! Iskä sitä Rikuksi kutsui aluksi, mutta käskettiin sitä keksimään parempi nimi tai kutsutaan sitä Pökäleeksi ja siihenhän tää juttu sitten meni, että iskäkin sanoo useemmin Pökäle kuin Riku. Mua alko naurattaa ihan hullunu kun mietin et ton nimi on oikeesti Pökäle ja että kaikki kutsuu sitä Pökäleeks ihan oikeesti :DD.

Mutta niin, Pökäle on Ebonyn tokasta pentueesta, joka meni jo oman kasvattajanimen piikkiin. Minä keksin nimet, jotka on ainakin mun mielestä aivan loistavia! Toi Sacred Ciaran eli pyhä musta tuli siitä kun Pökäle sattu olemaan ainut musta pentu, kaikki muut oli soopeleita eli ruskeita. Ciaran on jollakin kelttikielellä tai irkkumurteella tai millä lie musta.

Ja koska noi nimet on mun mielestä niin loistavia, haluun kertoa ne muutkin! Pökäle on siis poika ja toinenkin poika syntyi, pikkupoika Erkki, eli Gentle Ernest, aivan mahtava nimi toikin! Erkki tottelee nykyään nimeä Remy Turussa mukavalla pariskunnalla. Sitten oli mun henkilökohtainen suosikki jonka olisin halunnut pitää, suurikokoinen pikkutankkeri ja pippurinen pirulainen Tenacious Dollie, joka sai nimensä tietysti Tenacious D-bändiltä :D. Dolly tottelee nykyisin nimeä Lassie ja on saanut toisenkin colliekaverin perheeseensä! Toinen kookkaampi tytsy Elli, eli Fortunate Eithne on aika onnekas, nimittäin todellinen kaunotar joka saa asua maalla mukavassa perheessä! Frida, eli Golden Meallan, nimi Meallan tarkoittaa salamaa ja golden tuli tietysti kultaisesta väristä. Frida omistaa semmosen kivan piirron naamassa, joka muistuttaa vähän salamaa, eli sieltä se. Söpöläisin lapsukaisista oli ehdottomasti pieni Little Rosleen, jota Raisaksi nykyään kutsutaan. Hienohelma Sleepy Aisling, eli uninen unelma on saanut kutsumanimekseen kauniin Usvan. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä meillä on utelias tutkimusmatkailija Shiny Siofra eli Nuusku, joka jo ihan pienenä ekana pisimmällä pihaa tutkimassa!

No mutta takaisin Pökäleeseen, joka ei muuten tottele mitään, eikä pelkää mitään, eikä suostu ollenkaan tulemaan sisälle ja siksi kuvakin otettu tänään lenkiltä, kun muiden kuvat otettu ennen lenkkiä sisällä. Pökäle ei tajua olevansa niin suuri kuin on ja tunkee sohvalle pienempäänkin väliin ja ihmettelee sitten kun on vähän ahdasta. Kunnioittaa Tatua, eikä kulje herran ohi millään, ei usko tyttöjä millään, täytyy ottaa hammasta nenään erittäin rankasti monta kertaa ennenkun menee perille ettei tytöt halua hänen hyppivän siinä edessä koko ajan. Aikamoinen puupää mutta ehdottomasti silti viisain tästä laumasta. Jos heittää pallon autotallin yli, muut jää nokkapystyssä odottamaan pallon paluuta takaisin maahan, kun Pökäle viisaana kiertää autotallin taakse hakemaan palloa.

Iloinen lisä laumaan, pistänyt potkua muihin hauvoihin ja jaksaa niitä aina pyytää leikkiin. Ennalle varsinkin mielettömän mukava leikkikaveri!

Että siinä mun hauvat!

7 kommenttia:

 1. Enna on ihana! Ja kaikki muutkin tietty, mutta kerran oltiin paimentelemassa ja siellä vaan ihailin Ennaa kun se oli niin ihana.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana merkintä <33 Oijoi, nyt tekis mieli leikkiä kovasti koirien kanssa ja sä olet varmaan tosi ylpeä noista kaikista.. Mun suosikki on silti ollu aina Ebony <3 Heitin sua muuten haasteella, tsekkaas mun blogista.

  VastaaPoista
 3. Saana, Enna on kyllä semmonen hurmuri ja söpöläinen välillä ja välillä taas tosi rasittava saapas :D.

  Leena, oo haaste! täytyy käydä kurkkimassa, kiitti! Oon ylpee kyllä mun mussukoista, tai oikeestaan vaan Ebonysta, se on ainoo jolla kehtaa ylpeillä :DD. Kyllä ne silti tosi rakkaita puupäitä on kaikki <3

  VastaaPoista
 4. aivan ihania koiria! Enna on mielettömän kaunis neiti :---)

  VastaaPoista
 5. Enna vaan osaa tossa kuvassa vähän huijata ;). Yleensä se näyttää karvattomalta kojootilta! :D

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus, oli tosi kiva lukea sun koirista :) Voi vitsi kun osasit niin elävästi kirjoittaa kaikista!

  Me aiotaan hankkia toinen koira joskus parin vuoden päästä ja tällä hetkellä collie on meidän rotulistan kärjessä muutaman muun rodun kanssa. Saa nähdä tuleeks meillekin sit tollanen!

  VastaaPoista
 7. Täältä vaan Ebonyn lapsi kun sille vielä yhet vissiin syntyy jonkun vuoden päästä ;). Suosittelen kyllä collieta ja samalla varottelen siitä, ei IKINÄ tiiä mitä saa :DD. Mutta jos on koira semmosesta paikasta, jossa sitä on jo pentuja käsitelty ja rakastettu ja sit ite vielä rakastaa sitä paljon ja pitää hyvänä niin hyväluontosia hauveliineja tulloo <3. Colliet kans muistaa tosi pitkään kokemansa vääryydet, joten semmosilta kannattaa suojella.

  Mä kasvatin meiän pennuista aivan tajuttoman ihanaluontosia hauvoja kun pussailin niitä vaan päivät pitkät ja leikin niitten kaa ku ei ollu töitä :D.

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...