perjantaina, joulukuuta 07, 2012

Reseptinurkka ilman reseptiä!

Tein tossa yks ilta sushia itelleni ja kuvasin sitten koko prosessin ja ajattelin kertoo et miten tehä helposti itte sushia.

1. Ensiksi keitetään riisit, tähän ei oikeesti tarvitse mitään erikoisriisiä olleskaan ja ite käytin ihan rainbown jasmiiniriisiä sekä uncle benssin basmatiriisin jämät. Ite teen joka kerta liikaa riisiä ja semmoseen viiteen sushirullaan kantsis ehkä tehä puolentoista ihmisen riisisatsin, ellei sit tykkää tosi paksuista rullista, jollon riisiä kantsii varmaan olla enemmän.

2. Riisin maustaminen seuraavaksi. Tälläkään ei oikeestaan oo väliä, että missä vaiheessa sen tekee, aina ollu hyvää :D. Mun mielestä helpoin on maustaa sillon, kun jäljellä on vielä vettä ja mausteet saa muhia riisin kanssa. Jotkut tykkää laittaa mausteet vasta ihan vikana, jollon tietty maku on tosi suora ja voimakas, mutta ite en tykkää sekottaa valmista riisiä kun saan sen kuitenkin pitkin pöytiä :D. Mulla oli nyt tämmöstä mirin-kastiketta mut normisti ostan jotain normaalia riisiviinietikkaa.

3. Maustamisen jälkeen annan riisin yleensä vielä muhitella pienellä lämmöllä kannen alla, kunnes kaadan vedet pois. Kaikissa ohjeissa tuntuu aina olevan, että pitäs joka vaiheessa huuhdella riisiä siivilässä kylmälä vedellä, mut en mä yleensä jaksan. Laitan sitten vaan riisin jäähtymään johkin nurkkaan. Jos on mahdollisuus tälleen talvena laittaa hankeen, niin se on kyl tosi sopiva paikka! :D

Riisi on siks hyvä tehä ekana, koska sen pitää oikeesti jäähtyä hyvin, ennenkun alkaa rullia tekemään, koska muuten sattuu sormiin!

4. Sitten alotellaan tahnan tekeminen. Rakastan punasipulia ja haluan sitä sushirulliini, joten murskasin sitä sitten tommoseksi aika pieneksi murskaksi.

5. Rakastan tonnikalaa ja mun mielestä se sopii about kaikkeen. Eli purkki auki ja tonnikalat kulhoon. Öljyssä on parempaa kun vedessä ja hiutaleet helpompi muussata kun palat. Lisäksi tähän hommaan vähän majoneesia ja mä nyt otin tommosta ultra kevyttä kun oli halvinta :D. Tällä tahna pysyy kasassa.

6. Sitten kaikki nämä sekasin kulhoon.
7. Ja sekoitellaan herkulliseksi tahnaksi. Majoneesia kantsii laittaa ensiks vähän ja sitten lisätä jos tuntuu siltä ettei tahnasta tule tarpeeksi tasaista. Ei se siis mitään haittaa vaikka se oiskin muhkuraista, ite tykkään tasasesta.

8. Toinen täytteeni on paprikasiivut. Mulla oli kaksi paprikaa, mutta aloitin siipaloimalla vaan punaisen, koska oon tosi huono arvioimaan määriä näihin sisälmyksiin.

9. Sitten ollaankin jo valmiita alottamaan! Elikkäs otin esiin vesikupin, jossa voi kostuttaa sormia jos riisit tarraa kiinni ja riisikattilan, jotta voin helposti nostella riisiä merilevälevyille, jotka otin myös esiin sekä tyhjän lautasen, jolle nostaa valmiit pötköt. Sitten riisiä levyn etuosaan, jos haluaa paljon riisiä, voi sitä tietysti levitellä tonne melkeen loppuun asti, mutta suosittelisin jättämään ainakin kaksi tuollaista raitaa tyhjäksi, kun muuten pyörittäminen voi olla haastavaa.


10. Seuraavaksi ladoin paprikat kivasti.

11. Ja sitten tonnikalatahna päälle.
12. On tärkeää muistaa kostuttaa sormella reunat, koska rulla pysyy siten paremmin kiinni.
13. Valmis rullake! Tota pyörittämistä on tosi hankala selittää, mutta bambumaton reunasta vaan kiinni ja sit rullaa ja mielellään käyttää voimaa siihen hommaan, jotta rullasta tulee tiivis.
14. Rullat kannattaa nostaa jonnekin vetäytymään ihan hyväksi aikaa. Tuntikaan ei ole liioittelua. Mitä paremmin rulla kerkii mehevöityä, sitä helpompi sitä on leikata.
15. Sitten rullat vaan leikellään palasiksi ja nostellaan lautaselle. Niinkun tosta noi nähä, mun sisälmykset ei oo riisin keskellä, vaan tossa reunassa ja se johtuu just siitä, etten levitä riisiä sinne loppuun asti. Mut ite tykkään tommosista suupaloista, joiden kanssa ei tartte tapella et ne mahtuu suuhun.

Että siinä mun sushiohje! :D

1 kommentti:

  1. Voisi tässä välipäivinä itsekkin taas pitkästä aikaa tehdä tuota! :)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...