maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Raha, unelma ja matkustusLöysin sen! Löysin sen biisin, jonka löytämistä pidin mahdottomana. Kyse on siis biisistä, joka soi erään minun interrail videon taustalla erään hostellin respassa. Biisi on vielä instrumenttaalinen, joten lyriikoidenkaan avulla sitä ei voinut etsiä. Onneksi What's that song?-sivustolla, joku tunsi sen ja nyt voimme kaikki nauttia tästä rentouttavasta yläpuolella olevasta biisistä.

Joulu sen kuin vain lähestyy ja ärsyyntyneitä ihmisiä tulvii kauppoihin ruokkimaan kaupallista joulua. Se näkyy etenkin kassatyöntekijän roolissa ja ei lainkaan positiivisella tavalla. Joulu on kauppojen tuottoisinta aikaa, joten meiltä odotetaan paljon ja vielä enemmän. Rahaa on tultava kassaan niin paljon kun mahdollista. Mielenrauhalle saa siis heittää hyvästit pitkäksi aikaa. Nyt kun ajattelin, että missä töissä voisi mahdollisesta olla rauhassa joulun ajan, niin eipä tullut kovin montaa mieleen. Joulu ulottuu lähes jokaiseen ammattiin, etenkin kaupallisella-alalla. Joulu myy ja ihmiset ostavat, oikea materialismin huipentuma, kun ajattelee vielä kaikkia oheis kuluja; bensat, mäkkäri safkat ostelun lomassa jne. Onko joulun idea kuitenkaan se, että ostetaan mahdollisemman paljon kaikkea? Ei mielestäni, vaan joulu on jotain ihan muuta. Joulu on sitä aikaa joka kuuluu käyttää perheen kanssa yhdessä oloon, rentoutumiseen ja (kristittyjen) Jeesuksen muistelemiseen. Vaikka ne lahjat onkin kiva lisä jouluun (joillekki se ainut joulu), niin koko joulu rumbaa ei tarvitse ruokkia, vaan voi esim. kuten meidän perhe; tehdä lahjat itse, jolloin lahjat ovat persoonallisempia ja eikä ihan joka jannulla sellasta tulekkaan vastaan.

Nyt kun olen ollut töissä kassalla HURJAT kaksi kuukautta, olen ruvennut miettimään paljon missä ammatissa mahdollisesti viihtyisin koko elämäni tai mitä vaan nauttisin tehdä elämässäni. Tässä astuu taas kuvioihin se kahvila. Olen miettinyt monesti kassalla millainen kahvila olisi. Ihan heti aluksi laittaisin oveen kyltin jossa on surullinen hymynaama -> :(, jonka yli on vedetty punainen viiva, eli kyltillä kiellettäisi murjotus kahvilassa. Kassalla olen nähnyt ihan tarpeeksi murjottavia ihmisiä elämälleni, enkä niihin halua juuri enää törmätä. Riitely, väittely, murjotus ja jäkätys, näitä saan kuulla ja nähdä ja pidän huolen, että kahvilassa niitä EI nähdä. Eli iloinen ja rentouttava tunnelma on ydin. Kahvila olisi myös hieman etno-henkinen, sekä eksoottinen. Sieltä voisi saada leivoksia, mitä muuten suomessa ei paljon näe. Se olisi myös ekologinen, sähkö tuotettaisiin mahdollisimman ekologisesti (aurinkovoima) ja tuotteet olisivat aina mahdollisimman ekoa, luomua ja reiluakauppaa. Musiikkina toimisi milloin mikäkin, mutta silloin kun minä olen levyissä niin siellä tulee soimaan reggae, funk, proge, drum 'n' bass ja kaikki muu rentouttava ja mukava. Toki muitakin ammatteja on vilahdellut mielessäni, mutta tämä kahvila oisi ehkä se kivoin unelma. :)

Kun hektinen joulu aika on ohi ja armeijan harmaat koittavat, olen jo tienannut muutaman sievän euron. Nämä rahat aion käyttää matkustamiseen heti kun se on mahdollista. Taas on vaihteeksi matkustuskärpänen purrut ja kaipuu palmujen alle on kova. Harmaassa suomessa en nyt oikein viihdy. Masentaa jopa hieman tämä kaikki pimeys ja harmaus. Minulla oli varmasti mielessäni vaikka mitä filosofisia ja vähemmän filosofisia asioita, mutta teksti venyy liikaa ja lopetan tähän.

Piristystä ja voimia pimeään talveen ja hektiseen joulun odotukseen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...