tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Kreikkapäiväkirjat osa 2.

Oon nopee väsää näitä! Edellinen kirjotettu marraskuussa :D. Mutta aloitetaaaan!

Eli päivämäärä oli 8.7.2009






















Ite nukuin yöllä oikein hyvin, mutta Jussilla oli turhan kuuma, joten harkittiin ilmastoinnin ottamista, jonka siis sai huoneisiin lisämaksusta. Yllä näkymä parvekkeelta, oli mukavaa kun hotellin ympärillä oli vähän puitakin, nurmikenttää ja näkymä vuorille. Jos päätä olisi kääntänyt hieman oikealle, olisi nähnyt korkeimman huipun. Edellisenä päivänä varattiin saarihyppelyretki huomiselle, eli 9.7. koska Krisulla on synttääääriiiiit! Tää päivä oltiin suunniteltu rantapäiväksi.

























Matkakumppanit Krisu & Jaana, joista ensimmäinen hoitaa pikkusiskon virkaa. Tytöt värväs mut ottaa niistä pari kuvaa ja siksi esiinnyn itekin varpaiden osalta tässä kuvassa! Ranta oli vaalea ja kivinen, joka ei ainakaan mua haitannu. Hiekkarannat on ikävii kun sitten sitä hiekkaa on kaikkialla ;(.
Kaksi rantatuolia & varjo päiväksi maksoi 5€ ja se oli hyvä diili meille neljälle, kun kuitenkin lähes koko ajan toinen pareista vietti aikaa meressä.

Jussi sielä lueskelee sormusten herraa varjossa.









































Meidän normaalista rantapaikasta kun katsasti vasemmalle, näki Nidrin keskustaan satama-alueelle, jossa suurinosa ravintoloista ja kaupoista sijaitsi. Jaana sielä vedessä istuksii.

























Oikealla taas näkyi lähinnä vuoria ja satunnaisia hotelleja. Meidän hotelli Avra oli aikalailla Nidrin laitamilla, muttei liian kaukana, sillä kävelyä keskustaan ei montaa minuuttia ollut! Minä posetan kuvassa suomirusketuksella!

























Suoraan edessä näkyi vasemmalla Madourin saari, joka kuuluu jollekin runoilijalle, suoraan edessä kauempana Meganishi, joka tarkoittaa suurta, vaikka aina pieni saari onkin verrattuna muihin Joonianmeren saaristoon kuuluviin pläntteihin. Oikealla taas häämöttää Lefkaksen saarta ja Madourin takaa saattaa pilkistään pikkuisen myös Scorpios, joka kuuluu edelleen Onassiksen suvulle.
























Aamupala tarjoiltiin siinä kasista kymmeneen, eikä siihen aikaan lämpimässä jaksa liikoja syyä. Siispä iltapäivällä rannalla alkaa olla jo vähän nälkä ja liian kuumakin! Lähettiin Jussin kanssa rantaa pitkin käppäilee ja pysähdyttiin kivaan rantatavernaan, jonka omisti Suomessakin vieraillut Makis. Syötiin kreikkalaiset salaatit ja juotiin limua. Tommonen Ennan näkönen hauveliini sielä nukku varjossa. Nidrissä kaikki elukat on hyväkuntosia, joten eläinrakkaat liian herkät ihmiset voi tuolla hyvin vierailla :D.

Tavernan vieressä rannalla makaili matkan ensimmäinen Sakis! [=kreikkalainen hyvännäköinen 25-35v mies] Otettiin siitä Jaanalle kuva.












Syöminkien jälkeen palattiin hotellille, jossa tarzania jo vähän uuvutti lämpö ja aurinko. Yleensä tähän aikaan päivästä otettiin iisisti pelaillen, musiikkia kuunnellen, tv:tä katsellen, suihkutellen ja lukien, taikka sitten käytiin kaupassa tai laitettiin jotakin lounasta. Nyt ei tarvinnut ruokaa laitella, joten vaan lepäiltiin kera parituntisen Michael Jacksonin muistokonsertin. Kreikassa oli kaksi kanavaa joilta tuli asiaa muualta maailmasta sekä sarjoja ja leffoja, joita ei oltu dubattu kreikaksi. Kanavat viis ja kaheksan, Star ja joku muu jota en nyt muista :D. Näiltä molemmilta tuli koko kahden viikon ajan eniten uutispläjäyksiä Michaelista, arvoituksia, että kuka sen tappo, onko sen lapset oikeesti sen ja kaikkee mukavaa.

































Tytötkin saapuivat omaan huoneeseensa naapuriin ja Krisu ihmetteli noppaa, jollaisia ostettiin Jussin kavereille tuliaisiksi. Samalla lounastuliaisreissulla tuli ostetta myös kortteja ja postimerkkejä, jotta saatas kortit Suomeen jopa Kreikasta! :D

Lähettiin sit jossakin vaiheessa ettimään illastamispaikkaa ja Jussi vähän posetti tutkimusretkellä hotellin katolle.



















Tommonen pappa anto meille karkkia ja halus tulla mukaan kuvaan! :D















Suunnattiin kulkumme Ola Kala-nimiseen ravintolaan, joka oli todettu hyväksi pari vuotta sitten Nidrissä lomaillessa. Ola Kalan omistaa hauska pieni mies, joka on tehnyt töitä sirkuksessa ja esittelee mielellään taitojaan asiakkaille. Mies myös huutelee kadulle tervehdyslausahduksia, kuten: "Hyvää joulua!" Ruoka sielä on hyvää ja halvimmasta päästä kun vertaa Nidrin muuhun tarjontaan.

Ruokailun jälkeen mentiin tutkii paatteja satamassa ja käytiin tuossa Jaanan paatissa sisällä ja varattiin risteilykin seuraavalle viikolle alennuksella! Normaalisti päiväristeily tällä paatilla on 20€ per nenä, mutta saatiin 50€ koko poppoolta, eli voitettiin 30€. Jejeee!






Paatissa leikittiin Titaniccia! Jussi ei vissiin oo nähny sitä montaa kertaa kun ei osannu pitää oikein kiinni ;(.















Paattien jälkeen suunnattiin rannalle istuu semmoseen Drinks & Ice Cream-baariin ja tytöt otti jäätelöö. Paikan nimi oli Ikaros ja suurinosa drinkeistä ja jäätelöistä maksoi 5€.














Minä otin sinistä drinkkiä, jonka nimee en muista :D. Mutta oon vinkunu monet vuodet että jos drinkin ottaa niin sen pitää olla sininen! :D














Jussikin otti sinisen drinkin, jonka nimi oli Jungle Morning ja se oli kuulemma kotosin Suomesta :D. Ilme myös viidakkoisen villi.


















Matkalla Byblosiin.




















Jossa oli karaokeilta. Laulettiin Jaanan kaa ja voitettiin ilmaset drinkit! Ouzoo mulle, baileyssii Jaanalle. Sit suunnattiinkin jo hotellille kun päiväkin oli vaihtunut.














Hei seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...