tiistaina, syyskuuta 28, 2010

Kirpparikilppariii ja kouluiluu

Voi juma et gerbiilit on söpöläisiä vaaveja <3. Kävin tänään pyörähtää Entressessä, ettimässä yht puuterii, ostamassa äitille Ninjasta hiusdonitsei, kurkkaamassa Lindexissä ja Faunattaressa ja bongasin ne söpöläiset vauvagerbat jotka nukku LÄJISSÄ <3______________<3 tajuttoman sulosta. Harmi et ne on niin lyhytikäsiä elukoita, mielelläni joskus pari semmosta muuten ottasin. Olihan siel toki myös söpöläisiä pupuja <3.

Mutta en oo tässä aikoihin kirjotellu et mitä oon koulussa hommaillu, nyt kirjotan! Maanantaina eli eilen meillä oli animaatiota ja kuvattiin jokainen vuorotellen semmonen stop motion-animaatio ihmisen kävelystä/muusta liikehdinnästä tai pallon pomppimisesta. Leikkasimme siis osaset paperista, liimailtiin niitä taululle ja kuvailtiin! Se oli muksaa ja inspiroivaa, haluisin ehdottomasti alkaa väsäilee kaikkii tommosia animaatioita, kun vaan ois joku kaverina projektoimassa asiaa ja kahet mielikuvitukset heitettynä yhteen vois tuoda kivempia ja monipuolisempia ideoitakin. Loppupäivästä alettiin sit animoimaan tekstiä joka synkkaa äänen/puheen kanssa. Laitan videoesimerkit molemmista hommista!

Stop-motion:


Tekstianimointijuttu:Eli tommosia juttuja animoinnissa.

Tänään meillä oli videojuttuja ja käytiin kuvaamassa materiaalia liittyen uutiseen, äänitettiin uutisjuonto ja editoitiin näistä kasaan sitten uutisinsertti. Innostuin erittäin paljon äänimaisemista ja haluisinkin semmosen jonkun kivan nauhurin jonka kaa vois kulkee nauhottelemassa kaikkia erilaisia arkipäivän ääniä ja sitten editoida niistä kasaan jotain mukavaa! Meidän uutinen onnistui hyvin, vaikkakin jalustaa ois voinu käyttää! Painavaa kameraa on vaikee pitää heilumatta ilman tukea. Itse jalusta vaan paino kun synti eikä jaksettu alkaa sitä raahaamaan asemalle, josta tarvittiin kuvamateriaalia.

Huomenna vuorossa photoshoppia. Olin viime tunnit poissa, koska nukuin pommiin, mutta kerkesin sen tuntikokonaisuuden tehtävät väsätä kasaan kahdella välkällä eilen, joten en oo pulassa. Photoshopin jälkeen  jatkamme verkkoviestinnällä, eli HTML-koodia ufomaisessa mäkkiluokassa kivannimisen maikan kanssa, eli Juskan!

Heihei seuraavaan kertaan! PS. pieni kysely jos joku lukee näitä juttuja edes kokonaan ja huomaa tämän, harrastaisinko mieluummin tämmösiä postauksia, jossa YRITETÄÄN pysyä yhessä aiheessa kerrallaan? Tommosia alku, loppu ja keski-ihkutuksia tottakai tulisi aina välillä, kuten nyt tuolla alussa, mutta että periaatteessa yksi aihe per postaus? Olisi varmaan ainakin selkeempää. Mulle on ihan sama vaikka kirjottaisin viikon tapahtumat yhteen pötköön ilman välimerkkejä, mutta kun teitä lukijoitakin nyt on KIITOS <3 voisin koittaa pitää tätä semmosena suht siistinä. Mitäs mielipiteitä? Apua, tuleeks musta joku bloggari kun rupeen oikein ajattelemaan et mitä ja miten kirjotan :OOO

11 kommenttia:

 1. Tommosten animaatioiden tekeminen on varmasti hauskaa! Heppajuttu oli ainakin makee. Kun olis vaan itsellä aikaa, taitoja ja kärsivällisyyttä. :D

  Tuohon viimeisen kappaleen kysymykseesi:
  Yhden aiheen postaukset on selkeitä. Mie oon yrittänyt pysytellä semmosissa, mutta toisaalta joskus siitä yhdestä ainoasta aiheesta ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi kirjoitettavaa.
  Yhden aiheen kirjoitukset tuntuu enemmän semmoiselta pohdinnalta ja kannanotolta. Useamman aiheen kirjoitukset taas enemmän päiväkirjamerkinnältä. Tee kuten parhaaksi näet. :) Aiemmissa merkinnöissäsikään ei ole mielestäni ollut valittamista.

  VastaaPoista
 2. Hanna, oi kiitti! En ois uskonu et sun mielestä mun normipostaukset ois mitenkään kovin mukavaa luettavaa kun sulla on aina niin hyvää tekstiä, jäsenneltyy ja helpostiymmärrettävän siistiä kun mä taas heittelen tämmösiä kilometrilauseita, hymiöitä kaikkialla ja kaikki muutenkin vähän päin prinkkalaa :D. Tuskailen usein et pitäskö koittaa ees vähän panostaa ettei noi lukijat tuu tänne vaan kattoo pari kuvaa ja lähtee pois :D.

  VastaaPoista
 3. Munkin mielestä yhden aiheen postaukset on selkeempiä, mutta toisaalta sun tähänastinen tyylisi on myös ollut hirmu kiva ja persoonallinen :) Tosin en usko että se yhdestä aiheesta kirjoittaminen syö persoonallisuutta ollenkaan. En mäkään oikein osaa kallistua kummankaan puolelle, molemmat kuulostaa oikein kivoilta tavoilta postailla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos vastauksesta! No nyt teiän juttujen perusteella uskallan ehkä kirjottaa ihan miten tykkään :DD

  VastaaPoista
 5. Vähä kiva toi heppa! Mä oon miettiny samaa että oisko parempi pysyä yhdessä aiheessa, mut ei mua ainakaan häiritse jos ämppää yhteen postaukseen useampaa juttua. Toisaalta sitten jos niitä tagailee niin ehkä kivempi että on selkeetä. esim. löytää helpommin vaikka kaikki päivän asut tai reseptit kuin muun tekstin seasta? (kuka semmosta sitten haluu tehdä) Tiedä häntä :)

  VastaaPoista
 6. Ite jaksan paremmin lukee postauksia jotka käsittelee vaan yhtä aihetta, niin aattelin et ehkä muutkin. Paitsi sit jos on jokaiseen eriaiheeseen joku kuvakin niin jaksan yleensä selaa ihan loppuun asti :D.

  VastaaPoista
 7. Yhdessä aiheessa pysyminen selkeyttää kyllä lukemista, tai siis on helpompaa lukea :) itse tykkään kyllä molemmista, mutta jos hirveen irrallisia asioita on, niin sitten täytyy panostaa muuten siihen selkeyteen, esim vaikka väliotsikoilla tai/ja kappalejaoilla, nekin selkeyttää huomattavasti! :)

  VastaaPoista
 8. noniiin, edes yksi joka on suoraan selkeyden kannalla :D. Taidan jatkaa ainakin hetken näin suht selkeästi.

  VastaaPoista
 9. Onhan se selkeempää jos yks posti on yhestä aiheesta :D. Mut ku mie aina joskus yritän sitä nii ne aiheet alka kasaantuu :D Joten jos nii käy nii kirjota sit just mitä huvittaa :D

  VastaaPoista
 10. Kompromissi: kirjota välillä yhdessä aiheessa pysytteleviä postauksia ja välillä semmosia oman fiiliksen mukaan-postauksia? :D

  VastaaPoista
 11. Hyvä idea! :D Näin vähän meinasin tehä :D

  VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...